به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، کاظم خاوازی روز پنجشنبه پنجم تیرماه در حاشیه بازدید از گلخانه قرنطینه نهال گردو در شهرستان بافت افزود: یکی از عوامل بسیار مهم در توسعه گلخانه ها وجود نهال سالم است و این امر می تواند افزایش کمیت و کیفیت تولید را به همراه داشته باشد.
وی تصریح کرد: با استفاده از نهال های اصلاح شده، باغ های همگون و اقتصادی ایجاد می شود و این قدم بسیار بزرگی در تولید است.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: کشاورزی در بخش زیادی از مناطق کشور ما سنتی و خرده پا است که با آموزش بهره برداران این امر مرتفع می شود و دانش به مزارع و باغ ها وارد می شود.
وزیر جهاد کشاورزی و هیات همراه در ادامه برنامه های سفر به کرمان به همراه رئیس سازمان جهاد کشاورزی، معاونان و مدیران این سازمان از گلخانه قرنطینه نهال گردوی اصلاح شده در شهرستان بافت بازدید کردند.
این گلخانه در دهستان دشت آب شهرستان بافت در سطح سه هزار و ۳۰۰ مترمربع قرار دارد و ۵۲ هزار اصله نهال گردو داخل گلخانه به روش گلدانی به منظور طی مراحل قرنطینه نگهداری می شود.
شهرستان بافت از نظر کشاورزی یک شهرستان باغی محسوب می شود و بالغ بر ۱۱ هزار هکتار سطح زیرکشت باغ های این شهرستان است.
مهمترین محصول این شهرستان گردو است که با سطحی بالغ بر پنج هزار و ۸۰۰ هکتار رتبه اول باغات گردو این استان را به خود اختصاص داده است.
به منظور ارتقا تولید، طرح های کنترل آفت به روش های تلفیقی و بامشارکت مردم و همچنین طرح سرشاخه کاری در باغ های گردو درجه ۲ از طریق پیوند با ارقام سازگار پرمحصول به صورت الگویی، در راستای آشنایی باغداران اجرا شده است.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین امروز در سفر به شهرستان بافت ایستگاه پرورش بز کرکی را مورد بازدید قرار داد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: ایستگاه بز کرکی شهرستان بافت موجب افزایش کمی و کیفی کرک استان کرمان و استان های همجوار شده به طوری که ظرافت کرک از ۱۹ میکرون به ۱۴ میکرون رسیده است و تولید به ازا هر راس بز از ۳۵۰ گرم به ۵۰۰ گرم رسیده است.
علی باقری خاطرنشان کرد: یکی از دلایل رتبه دار بودن استان کرمان در تولید کرک فعالیت این ایستگاه است.
وی افزود: کارخانه کرک در این دولت فعلی مجددا راه اندازی شد و در حال حاضر در حال شستشو و موکشی کرک است.
بافت با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی از قطب های مهم دام استان کرمان محسوب می شود و با وجود مراتع نسبتاً غنی، پرورش نژاد شاخص بز کرکی رائینی همراه کشت محصولات علوفه ای در کنار نیروی انسانی با تجربه و فعال در این شهرستان را در زمره شهرستان های شاخص در پرورش بز کرکی رائینی قرار داده است.
این ایستگاه در راستای انجام امور تحقیقاتی و اصلاح نژاد در سال ۱۳۴۲ احداث شده است. تعداد دام این ایستگاه در حال حاضر ۳۱۰ راس است که تعداد ۱۲۶ راس دام بز مولد ماده و تعداد ۴۰ راس بز نر مولد و ۱۰۳ راس بزغاله ماده و ۴۱ راس بزغاله نر است.
فضای محصور ایستگاه ۶۰۰ متر مربع ساختمان اداری و آزمایشگاه ۳۰۰ متر مربع و ساختمان های مسکونی هزار متر مربع جایگاه های مسقف و غیر مسقف نگهداری دام ۲ هزار متر مربع انبارهای علوفه ۳۰۰ متر مربع است و ساختمان های گاوداری و مرغداری به مساحت هزار و ۴۰۰ متر مربع به دلیل کمبود اعتبارات، مستهلک و غیرقابل استفاده است.
از مشکلات ایستگاه بز کرکی نبود سیستم قیمت گذاری برای خرید کرک از دامداران، خروج غیرقانونی کرک و مختلط کردن با کرک نامرغوب، خشکسالی پی در پی و خشک شدن مراتع و محل چرایی دام، عدم تمایل و ماندگاری فرزندان عشایر در سیستم عشایری به دلیل زندگی سخت و عدم خرید کیفی کرک در نتیجه عدم سرمایه گذاری در خصوص اصلاح نژاد و بهبود کیفیت کرک است.
خاوازی عصر روز گذشته از طریق فرودگاه بین المللی آیت الله هاشمی رفسنجانی وارد کرمان شد. در سفر امروز، دکتر موسوی معاون عمرانی استاندار وزیر جهادکشاورزی را همراهی کرد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: استفاده از نهال های اصلاح شده، موجب ایجاد باغ های همگون و اقتصادی و افزایش کیفیت و کمیت تولید می شود.
نظر شما